niedziela, 27 czerwca 2010

Kawa z uśmiechem

Można by tysiąc stron napisać na temat smaku i zapachu kawy.
Jednak najsmaczniejsza jest ta zwyczajnie-domowa.
Której zapach rozchodzi się po izbie...
którą każdy robi tak jak lubi i w tym co lubi...
i jeszcze dwie rzeczy bardzo ważne są
to by ją pić wszystkimi zmysłami
i to, by ją pić z kimś............ :)
...lub z uśmiechem koniecznie :)))

zdjęcie dość już stare, a kawa w górach....
u Beatki i Jurka, domowo-izdebna
miło się wspomina, przeglądając archiwum :)

2 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kawę i uważam, że najlepszą jest kawa świeżo zmielona w młynku. Taka kawa ma bowiem wspaniały aromat, który jest wprost nie do podrobienia. Kawę parzę też zawsze w specjalnym dzbanku z zaparzaczem, w który zaopatrzyłem się nie dawno na https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/kawa-i-herbata/dzbanki-i-imbryki. Etap parzenia kawy jest bardzo istotny i ma duże znaczenie na jakość smaku tego napoju. Z tego powodu powinno się zwracać uwagę na sposób oraz czas parzenia.

    OdpowiedzUsuń